Advies- en taxatiedag: Tussen Kunst en Nalatenschap

Kosteloos spullen laten taxeren tijdens de Advies- en Taxatiedag

DEVENTER – Op zaterdag 25 maart kan iedereen de kosteloos toegankelijke Advies- en Taxatiedag met de naam Tussen kunst en nalatenschap bezoeken. Belangstellenden kunnen waardevolle voorwerpen laten taxeren en verkopen. Standhouders geven informatie over onderwerpen rondom uitvaarten en nalatenschap, vakmanschap en ambacht is hierin de rode draad. Vanaf 10.00 uur is men van harte welkom in De Latijnse School aan de Grote Kerkhof 7 in Deventer. Deze dag wordt georganiseerd door van Monuta Spaans, De Deventer Steenhouwerij, Duivenvoorde Bloemen en Het Goudwisselkantoor.

 Taxeren van waardevolle voorwerpen

“Wij merkten dat nabestaanden vaak bijzondere erfstukken in huis krijgen. Maar vaak weten ze er niet zoveel over”, vertelt Wilco Leukenhaus, mede-eigenaar van Monuta Spaans, Irma Schreurs van de Deventer Steenhouwerij en Patrick Benneker van Duivenvoorde bloemen.. “Daarom zijn wij een samenwerking gestart met Het Goudwisselkantoor. Zij kunnen meer vertellen over de achtergrond van het voorwerp. En tegelijkertijd kunnen zij de waarde bepalen en helpen bij de verkoop of een eventuele veiling.”

Foto van grote voorwerpen

“Wel zijn er een paar spelregels. Bezoekers kunnen maximaal twee voorwerpen meenemen. Voor postzegels, munten en andere verzamelingen geldt dit niet. En hebben ze grote voorwerpen, dan adviseren wij ze om hier foto’s van te maken. Zo hoeven ze het kostbare object niet mee te nemen en kunnen ze toch advies krijgen.”

 Informatie over nalatenschap

Wij merken ook dat mensen vaak niet op de hoogte zijn van de mogelijkheden en regels rondom bezittingen, uitvaart en nalatenschap. “Daarom organiseren we deze taxatiedag in combinatie met een evenement gericht op vakmanschap en kunst. De ambachtelijke steenhouwer zal laten zien hoe hij zijn werk doet, de bloemist laat haar bijzondere mogelijkheden zien, de gastheer en dames van Monuta zijn er om uw gastvrij welkom te heten en u te informeren, en ook Jeanette Knigge, van Kunstgoud en Chris Visser met haar grafkunst (mozaiek en keramiek) is aanwezig. Het is een gezamenlijk project met De Deventer Steenhouwerij , Monuta Spaans en Duivenvoorde Bloemen. Zij kunnen bezoekers informeren over hun ambacht. Het belooft een interessante dag te worden, dus wij hopen op een grote opkomst!”

Vooraf graag aanmelden

Om ervoor te zorgen dat alle bezoekers voldoende tijd krijgen bij de taxatie, vragen wij om u op tijd aan te melden. Dit kan online via www.monuta.nl/taxatiedag. Belangstellenden kunnen zich ook telefonisch aanmelden op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur via 0570 – 620 490.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *