Composiet, wel of niet ?

COMPOSIET, WEL OF NIET

Composiet wel of niet

Composiet, een veel gebruikt product ten behoeve van keukenbladen. Maar wat is dat nu eigenlijk? Composiet aanrechtbladen zijn samengestelde aanrechtbladen (vandaar composiet, vergelijk met composed  = “samengesteld”) die bestaan uit gerecycled graniet, kwarts en harsen. Hoewel een composiet werkblad dus natuursteen bevat, is het technisch vervaardigd product.

De meeste klanten zijn verbaasd wanneer wij in eerste instantie een aanvraag met gebruik van kunststeen afwijzen. Het is toch een modern product? Niet meer weg te denken uit de keukenindustrie? Onderhoudsvrij en beter dan natuursteen?

Alvorens wij antwoord geven op de vragen van de klant leggen wij direct uit dat wij geen composiet verwerken wegens de veiligheidsrisico’s. Diverse onderzoeken hebben immers laten blijken dat het gebruik, verwerkt in welk product dan ook, schadelijk is voor de gezondheid. Het productieproces, zowel het maken als verwerken van het product is zonder aangepaste protectie zelfs kankerverwekkend gebleken. Doordat ons bedrijf ambachtelijk werkt, is onze werkplaats niet ingericht voor het verwerken van dit materiaal. De verwerking vereist een redelijk aantal hoge eisen wat betreft veiligheid en gezondheid.  Hieraan kunnen wij simpelweg niet voldoen en is het een hele bewuste keus onszelf en onze medewerker(s) niet bloot te stellen aan giftige stoffen.

Tevens zijn wij een ambachtelijk natuursteenbedrijf en bovenal natuursteenliefhebbers. De naam zegt het al, natuursteen, geen kunststeen. Wij geloven in de kracht en duurzaamheid van natuursteen, en geloven dat composiet en alle aanverwanten buiten schadelijk voor de gezondheid niet zoveel sterker zijn dan een graniet. Immers kun je op een kunststeen blad ook geen hete pan zetten, en trekken water of zuurvlekken ook in het blad met onherstelbare schade. Mocht u toch overtuigd zijn en blijven van een kunststeen, dan hebben wij hiervoor een betrouwbare partner die wel volledig is ingericht om deze materialen te verwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *