Ons bedrijf

image (2)

Ons bedrijf

De Deventer Steenhouwerij is al sinds jaar en dag een begrip in Deventer en omgeving. Sinds juni 2014 is het bedrijf overgenomen van de Familie Hafkamp, door Tom Lamers (40) en Irma Schreurs (36). Tom heeft al 25 jaar ervaring in het vak en is er letterlijk mee grootgebracht aangezien hij reeds de 5e generatie steenhouwer in zijn familie is. Zijn betovergrootvader begon als steenhouwer in Amsterdam in 1848. Door de jaren heen heeft zijn familie steenhouwerijen gehad door het hele land, bijvoorbeeld in Zutphen, Hengelo, Almelo, Winterswijk en nu Deventer. Tom heeft oog voor detail, culturele- en historische waarde en is bovendien een gedegen, accurate en eerlijke vakman.  Wegens een gedegen vooropleiding vóór zijn gezellen-opleiding aan het Königslutter te Duitsland  is er verregaande kennis aanwezig over de bouw in het algemeen, en heeft hij naast echte vak- en materiaalkennis dus ook de kennis om constructieve oplossingen te bedenken. Zijn partner, Irma, voorheen leidinggevende in de detailhandel werkt ook in het bedrijf. Zij verzorgt de administratie, contact met klanten, communicatie en reclame,  en verricht tevens kleine werkzaamheden in de werkplaats. Wij hebben nog één medewerker, een leermeester, een echte ambachtsman die ook alle handmatige bewerkingen beheerst.

Met ons werk hopen wij letterlijk een steentje bij te dragen aan o.a. het behoud van de cultuur en historie in Nederland. Voor het vervaardigen van een nieuw stuk maatwerk, alsmede het restaureren van bestaand natuursteenwerk bent u bij ons aan het juiste adres. Onze steenhouwerij is bekwaam in de bewerkingen en methoden zoals die van oudsher al werden gebruikt bij het bewerken van natuursteen. Hierbij kunt u onder andere denken aan het handmatig hakken, frijnen, boucharderen, spitsen, riffelen en scharreren. Een eindafwerking welke met de hand aangebracht is, heeft bij ons de voorkeur boven machinale bewerkingen, sterker nog, een machinale bewerking zult u bij ons niet vinden.  Bij De Deventer Steenhouwerij staat het ambacht “steenhouwen” dan ook hoog in het vaandel.

Onze werkplaats is zogenaamd ambachtelijk ingericht. Wij maken geen gebruik van hypermoderne apparatuur.  De machines die we gebruiken zijn traditionele machines zoals een brugzaag, afkortzaag,  halfportiek-zaag en een wandarm-polijstmachine. Aangezien wij het handwerk volledig beheersen, hoeven wij geen gebruik te maken van moderne en dure computergestuurde apparatuur cq. machines. Onze steenhouwerij is ingericht voor de productie van enkele stuks tot kleine series. Fabrieksmatige productie zoals het vervaardigen van honderden meters vensterbanken of tientallen keukenbladen per week is dan ook uitgesloten. In tegenstelling tot moderne fabrieken die veelal ingericht zijn op dun plaatwerk, kunnen wij in onze werkplaats een steen zagen tot 40 cm dikte. Zodoende is de vervaardiging van bijvoorbeeld zware dorpels of andere massieve werkstukken geen enkel probleem.

Op alle prijsopgaven, leveringen en werkzaamheden zijn van toepassing de Algemene Voorwaarden voor DI-Stone leden versie A, dd. 14 mei 2014,  gedeponeerd 21 mei 2014 bij de KvK onder nr.  57382522.

logo