Grafkunst

Grafkunst

Mijn beelden zijn niet bedoeld om te bedekken wat is geweest, maar om een herinnering tot leven te brengen.” Een quote van beeldend kunstenares (o.a. grafkunst) Chris Visser.

Mensen zijn niet grijs en eenvormig zoals vaak de grafmonumenten en grafstenen op een begraafplaats. Mensen zijn juist kleurrijk en uniek. Mijn gedenkbeelden vertellen iets over de persoon die iemand geweest is. En over wat die persoon heeft betekent voor de achterblijvers. Mijn beelden vertellen iets over herinneringen. En dat mag in kleur. Ik werk daarbij met verschillende materialen. Met glas maak ik mozaïeken die ingelegd worden in een ondergrond van beton, natuursteen of keramiek. Een tekst kan bestaan uit keramiek, metaal (rvs, messing of gepoedercoat staal) of een gezandstraalde of uitgehakte tekst. Een bijzonder grafmonument, een kleurrijke grafsteen, een hedendaags gedenkbeeld of een modern vormgegeven zerk ontstaat altijd in nauw overleg met de nabestaanden.

Chris  maakt ook prachtige handgemaakte keramieken urnen en kleine gedenkartikelen. Benieuwd naar de grafkunst van Chris, of wilt u zich vrijblijvend laten informeren? Neem dan contact met ons op.

Naast het mozaïek van Chris houdt ook Irma zich bezig met iets dat tevens kan worden omschreven als grafkunst. Gezandstraalde vormen al dan niet realistisch, die met de hand worden ingelakt. Een veel mooier beeld dan een statische afbeelding of foto.  Enkele voorbeelden hiervan vindt u in de galerij hieronder.

Grafkunst
« 1 van 2 »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *