Belgisch Hardsteen

Belgisch Hardsteen

Monumenten van Belgisch Hardsteen

Al van oudsher werd Belgisch Hardsteen al dan niet in combinatie met graniet of marmer, gebruikt bij grafmonumenten. Op de wat oude(re) begraafplaatsen zult u tal van monumenten zien die bestaan uit hardsteen onderdelen. Een prachtig materiaal, wat met name onderhoudsvrij is en door de jaren heen heel wat kan doorstaan. De authentieke uitstraling kan ook in de huidige tijd worden toegepast, uiteraard met dezelfde bewerkingen die werden gebruikt door de ambachtslieden van weleer. Wij beheersen alle handmatige bewerkingen en kunnen de steen als één van de weinige steenhouwers in Nederland nog voorzien van handgehakte letters, symbolen en vormen.

Wij werken graag op een persoonlijke wijze met onze klanten samen. Het is uw keuze, uw dierbare, uw laatste gift die u kunt doen aan uw dierbare overledene. Deze moet goed zijn, en u moet met een goed gevoel onze showroom uitstappen. Ons bedrijf is laagdrempelig, vriendelijk en transparant. U wordt altijd geholpen door dezelfde persoon, van het begin traject tot het einde. Wij maken ons grafwerk het liefst zelf, uitsluitend met de beste kwaliteit hardsteen. Dit houdt meestal  in dat het materiaal ruw gezaagd bij ons binnen komt, en wij deze verder bewerken. Tevens ontvangt u indien gewenst een complete foto reportage over het maak-proces en bent u (evt. met familie) ten alle tijden welkom om even binnen te springen om het werk te bekijken. Wij hebben tot dusver al diverse families gehad die meerdere keren langs komen om het gehele proces van nabij te volgen. Voor ons is een grafmonument of urn geen voorwerp, het gaat ons om het gevoel van de nabestaanden en het in ere houden van de overledene. Onze klanten noemen onze aanpak zeer persoonlijk, laagdrempelig en hebben de mogelijkheid tot komen kijken tijdens het maakproces als zeer prettig en zelfs helend ervaren. Zeker gezinnen met jonge kinderen maken dankbaar gebruik van deze extra (en gratis) service.

Onderstaand vindt u enkele door ons gemaakte of opgeknapte grafmonumenten. Interesse of wilt u meer informatie over prijzen? Neem gerust contact op of kijk eens in onze FAQ

Hardsteen