Open Monumentendagen – Kom je ook?

Belgisch Hardsteen Lebuinus

OPEN MONUMENTENDAGEN 2017 – AGENDA

In het tweede weekeinde van september is het weer zo ver: De Open Monumentendagen vinden plaats. Ook in Deventer is genoeg te doen…en ook wij zijn aanwezig op twee locaties.

Op zaterdag 9 september staan wij van 10.00 – 16.00u op de Oude Begraafplaats aan de Diepenveenseweg. Daar vertellen wij u graag meer over de door ons gerestaureerde en nog te restaureren grafmonumenten. Een bijzondere plek, waar op deze dag óók rondleidingen gegeven worden, om 11.00 – 14.00u door Stichting Oude Begraafplaatsen Deventer. Wij nemen u mee naar de historie, door onder andere in het kort ons familieverhaal te vertellen. Bij interesse ontvangt u hiervan ook een papieren exemplaar.

Op zondag 10 september staan wij in de Lebuinuskerk te Deventer. Op deze dag hebben wij een aantal werken bij ons die met Deventer te maken hebben, onder andere het welbekende Belgisch Hardsteen werkstuk met de handgehakte Lebuinustoren. Ook laat Tom zien hoe hij voor een balustrade zoals die op de Lebuinuskerk een tweesnuit, oftewel visblaasmotief hakt in tufsteen. Ook hier staan wij jullie heel graag te woord, met onze kennis over steen, historie en ambacht.

Wij zien jullie graag op de Open Monumentendagen!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *