Vuist tegen kinderarbeid…

Vuist tegen kinderarbeid en meer..

Vandaag tekenden wij een convenant, het zogenaamde internationale TruStone Convenant. Dit ‘IMVO initiatief TruStone’ is tot stand gekomen na een periode van intensieve besprekingen onder leiding van de Nederlandse Sociaal-Economische Raad. Tezamen met hopelijk een heleboel andere natuursteenbedrijven in Nederland en Vlaanderen willen we kinderarbeid, slechte arbeidsomstandigheden, belasting van het milieu en andere misstanden in Azië, Afrika en Latijns-Amerika aanpakken. Als bedrijf importeren wij al zo min mogelijk kant en klaar grafwerk uit het buitenland en houden het gros van de productie van zowel grafwerk als bouwwerk in eigen hand juist om deze misstanden (zowel op menselijk als milieutechnisch vlak) te voorkomen. Wij proberen altijd Europese materialen te gebruiken, maar vooral bij grafwerk is dit haast niet te doen. Dit betekent dat wij onze granieten uit India halen, bij een betrouwbare importeur van onze grafwerk materialen die ons altijd verzekert dat misstanden hier uitblijven. Al ons plaatmateriaal komt van betrouwbare leveranciers, maar gesproken over waar het écht vandaan komt wordt er nooit. Tijd voor verandering!

Het tekenen van het convenant zet onze visie over het runnen van ons bedrijf kracht bij. Door het ondertekenen van het convenant verbinden wij er ons toe om onze importeurs te laten verklaren waar zij hun producten vandaan halen en hoe het daarginds met de arbeidsomstandigheden is gesteld. Op deze manier ontstaat er een keten waarbij iedereen elkaar tot verantwoording roept. Van steenhouwer, tot importeur, tot fabriek en helemaal tot in de groeve. Onze brancheverenging DI Stone heeft ook getekend. Werk jij ook met natuursteen ? Neem dan je verantwoording en sluit je aan! https://www.imvoconvenanten.nl/nl/natuursteen

Mevrouw Sigrid Kaag, Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking legt graag meer uit in onderstaand filmpje. Of via onze pagina Verantwoord Ondernemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *